Имаме ли нужда от хюман дизайн анализ?

Izobilie

Много пъти сме разисквали с приятели прожектори от цял свят въпроса дали всеки непременно има нужда от професионален хюман дизайн анализ. И ако има нужда, то на кой етап от процеса е най-добре да се случи това – дали в самото начало, или малко по-късно, когато вече човек е понатрупал малко теоретична информация и е започнал да осмисля и да изпробва стратегията и авторитета си? Кой е най-подходящият анализатор?

 

Категоричният отговор на този въпрос е:

НЯМА ПРАВИЛЕН ОТГОВОР

Някои от участниците в дискусиите, сред тях и вече опитни професионални анализатори, споделят, че са се лутали години на ред между присъствени и онлайн курсове и събития, анализи от различни хора, проучвания в интернет, гледане на видеа, докато намерят най-подходящия за тях начин да навлязат по-дълбоко в системата. За други – една от първите стъпки е била базов анализ, трети никога не са ходили при анализатор, ровили са се из информация, експериментирали са и познанията и резултатите им са наистина уникални. Изводът, който се наложи след многото разговори и споделени истории беше: както всеки от нас е уникален, така всеки има своя уникален правилен начин и момент да навлезе в процеса и експеримента. Направете го така, както го усещате и както Ви се иска! Не насилвайте нещата! Все пак не е никак по прожекторски да инициирате :). Кой прави базови професионални анализи?

Професионалният базов хюман дизайн анализ (Foundation reading) се предлага като услуга от различни специалисти. Всички анализатори би следвало да са обучени по системата, създадена от Ра Уру Ху. Съществуват няколко “течения”, в зависимост от това кой кои права и търговски марки притежава. В България има няколко анализатори, сертифицирани от Международното училище по Хюман дизайн (IHDS). Свържете се с мен, за да Ви насоча към някой от тях. Ако нямате проблем с анализа на английски език, можете да си поръчате онлайн анализ на перфектен, разбираем и ясен British English или  говореща карта (подробно обяснение на всеки от каналите и порталите в картата) от Genetic Matrix.

Освен базовия анализ съществуват и още няколко вида анализи, които са описани по-подробно в следващата статия. Има много възможности за самостоятелно учене и развиване на способности като хюман дизайн анализатор.

 

Как да си избера анализатор?

Моята категорична препоръка е: Не избирайте само по цената! Поразпитайте, прочетете отзиви, поговорете с човека лично, по телефон, skype. Със сигурност ще усетите дали това е Вашият човек, дали можете да му се доверите, анализът да Ви бъде полезен и защо пък не да бъде едно удоволствие :). Анализът от човек, който не Ви допада или не говори с подходящите за Вас думи и изрази може да бъде дори неприятно преживяване.

Мисля, че за един прожектор, би било добре и анализаторът да е прожектор. А ако има и Вашия авторитет :). Въпреки, че системата Хюман дизайн е основана на чиста механика, все пак е по-трудно за един човек с емоционален авторитет да опише как точно се усеща знака на далака за взимане на решение, или пък центърът на сърцето като авторитет.

Въпреки, че бях чела за Хюман дизайн и имах основна информация, това което чух по време на базовия си анализ ме остави безмълвна за няколко часа. Как е възможно някой да ми говори такива подробности за самата мен, без никога да ме е виждал, без да задава каквито е въпроси, без да разговаряме, само на базата на една карта! Професионалният обучен анализатор взима предвид много тънкости и нюанси от картата (линии, цветове, тонове, профил, инкарнационен кръст и др.), които не са видими в картата на пръв поглед. Той не прави анализ просто на дефинираните и отворени центрове, канали и портали.

В България има отлични анализатори, а ако говорите добре друг език, възможностите се разширяват още повече.Genetic Matrix - Know Who You Are

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *