Първи стъпки в системата Хюман дизайн

Преди да започна

Преди да навлезете по-дълбоко в системата Хюман дизайн, добре е да направите и погледнете своята карта. Гледайки картата си и тези на своите близки, ще можете по-лесно да разберете системата и ползите, които тя може да Ви донесе.

Можете да се регистрирате и да създадете и запазите своята карта и карти на своите близки напълно безплатно тукwww.geneticmatrix.com. С безплатната регистрация ще имате възможност и по-късно да се връщате и да разглеждате създадените от Вас карти, както и да генерирате PDF вариант, който да запазите на компютъра/таблета/телефона си.

Картата на всеки човек е уникална и е базирана на:

  • дата на раждане (дата, месец, година)
  • час на раждане (час, минути)
  • място на раждане (държава, град)

Точният час на раждане е много важен, за да получите вярна карта. Понякога на повърхността картата е еднаква за родените през един и същи ден, а разликата може да се види само от професионален анализатор. В други случаи 10 мин. разлика могат да доведат до коренно различна карта.

Ако сте роден/а в България, можете да проверите точния си час на раждане в общината, където сте роден/а, служба ГРАО.

Ако по една или друга причина не можете да получите тази информация, има астролози, които извършват т.нар. “ректификация”. По ключови моменти от миналото Ви, те могат да изчислят верен час на раждане.

Основна информация в Хюман дизайн картата

Основната информация, която можете да извлечете от картата си е следната:
(поместената карта е примерна, Вашата може да бъде много различна).

Примерна карта на Хюман дизайн прожектор - Източник: Genetic Matrix
Примерна карта на Хюман дизайн прожектор – Източник: Genetic Matrix

 

  1. Тип: Прожектор
  2. Профил: 6/3
  3. Не-азова тема: Огорчение
  4. Стратегия: Чакай покана
  5. Дефиниция: Прекъсната
  6. Авторитет: Далачен
  7. Инкарнационен кръст: Ляв ъгъл – Кръст на ограничението

 

Genetic Matrix - Know Who You Are

Какво означава всяко от седемте определения:

Като начинаещи в системата Хюман дизайн Ви препоръчвам да обърнете внимание САМО на Типа, Стратегията и Авторитета си.

1. Тип:

В Хюман дизайн съществуват четири основни типа

МАНИФЕСТОР
ГЕНЕРАТОР (вкл. МАНИФЕСТИРАЩ ГЕНЕРАТОР)
ПРОЖЕКТОР
РЕФЛЕКТОР

Аура:

Всеки от типовете има своя специфична аура.

МАНИФЕСТОР – Затворена и отблъскваща аура
ГЕНЕРАТОР (вкл. МАНИФЕСТИРАЩ ГЕНЕРАТОР) – Отворена и обгръщаща аура
ПРОЖЕКТОР – Фокусирана и абсорбираща аура
РЕФЛЕКТОР – Тестваща аура

2. Профил:

Профилите са числа от типа 1/3, 2/5, 6/3. Съществуват 12 вида профили. Информацията за профилите е специфична и не е препоръчителна за начинаещи.

3. Не-азова тема:

Не-азовата тема е специфична за всеки тип. За прожектора тя е: ОГОРЧЕНИЕ. Ако сте Прожектор със сигурност сте изпитвали огорчение, когато се опитвате да дадете ценен съвет без да са Ви питали и установите, че другият е раздразнен от това 🙂 Не-азовата тема се проявява, когато не следвате своите Стратегия и Авторитет.

4. Стратегия

Стратегията е начинът на поведение на всеки човек спрямо околния свят. Повечето хора са склонни (обусловени) просто да тръгват и да се опитват да правят това, което им дойде наум. Много често обаче се сблъскват със съпротива от околните и от обстоятелствата. Тази стратегия: Информирам и действам би могла да сработи без съпротива, единствено ако сте Манифестор.

Стратегията на Прожектора е: Чакай да те поканят! 

5. Дефиниция

Дефиницията може да окаже влияние на начина по който се чувствате, когато сте сам/а или в присъствието на други хора. Има четири вида дефиниции: цялостна, единично прекъсната, тройна прекъсната и четворно прекъсната. Дефиницията е предмет на разглеждане при професионална консултация или в по-напреднал етап от изучаването на системата.

6. Авторитет (вътрешен авторитет)

Авторитетът според Хюман дизайн е едно от първите и най-важни понятия, с които е добре да се запознаете и ако решите да следвате. Има различни Авторитети. Авторитетът за всеки човек определя неговия начин за взимане на правилни решения. В картата Авторитетът се определя според оцветените (дефинирани центрове).

При прожекторите разнообразието от Авторитети е най-голямо. Те могат да имат Емоционален авторитет (Емоционален Прожектор), Далачен авторитет (Далачен прожектор), Его авторитет (Его прожектор), Азов авторитет (авторитет на аз-а), Авторитет на околната среда (Ментален прожектор).

7. Инкарнационен кръст

Инкарнационният кръст показва предназначението и уникалния принос на всеки човек в живота. Първата стъпка е да започнете да следвате своята Стратегия и Авторитет.
 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *