Емоционален авторитет според Хюман дизайн

Вътрешният авторитет е чисто механичен начин/знак, който който усещате с тялото си. Той Ви дава напътствие за взимане на правилните за Вас решения. Повече за авторитетите може да прочетете тук.

Ако в Хюман дизайн картата Ви Центърът на Слънчевия сплит е оцветен/дефиниран, то Вашият Авторитет е Емоционален.

хюман дизайн - прожектор с емоционален авторитет
Карта на прожектор с емоционален авторитет Източник: Genetic Matrix

Емоционалният Авторитет е най-често срещаният – около 50% от хората. Емоционалният Авторитет се основава много повече на чувствата, отколкото на мислите. В него няма нищо логично и не можете да си обясните защо чувствате едно или друго по отношения на даден човек или ситуация. Емоцията работи на принципа на вълната – от надежда към болка и обратно. Емоционалният авторитет е бавен и не е добре за Вас да взимате прибързани решения. Като емоционално същество Вие имате нужда да усетите (почувствате) ситуацията или човека от различни страни, в различни състояния на емоционалната си вълна (и в еуфория, и в спад), за да добиете по-ясна представа. Добре е да отлагате решенията си във времето, докато можете да ги почувствате като правилните за Вас.

Често ще Ви пришпорват да помислите, да решите бързо. Такива решения са основани на ума, на мисленето, на мнението на другите и е възможно след време да съжалявате, че сте предприели една или друга сериозна стъпка. Най-вероятно Ви се е случвало често да Ви поканят на мероприятие и да приемете веднага в момент на ентусиазъм и еуфория, но след няколко дни вече изобщо да нямате желание  да отидете на това място и да се видите с тези хора, защото сте в друга фаза на вълната си. В толкова ежедневна ситуация, едва ли е фатално, но ако в такъв момент, под натиска на моментна емоция подпишете договор за наем/покупка на имот, сериозен дългосрочно обвързващ договор за работа или друго такова важно решение, може след като премине емоционалната вълна, да се окажете в сериозно затруднение.

Genetic Matrix - Know Who You Are

Най-важното за хората с Емоционален Авторитет и изчакването и търпението. Това е особено трудно за Прожекторите, тъй като те трябва първо да чакат Покана, а след това и емоционалната си вълна, но ако решите да експериментирате, с времето ще се убедите и ще разберете как действа Вашия Авторитет.

 

виж и:

Сакрален Авторитет – Сакрален център (генераторски авторитет)

Далачен Авторитет – Център на Далака

Его Авторитет – Център на Егото

G Авторитет – Център G

Ментален Авторитет – Център Аджна (без авторитет)

Лунен Авторитет – Авторитет на Рефлекторите

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *